Tracks de les rutes

diumenge, 9 de setembre del 2012

Via gene , 320 mts , 5º . Cabeço d'or , Bussot.

Aquesta via es una de les més famoses entre les vies clàssiques d'Alacant , vamos , una d'eixes que tens que fer si o si, i ahir va ser el dia.
Oberta per P.J. notario i  G. Llobet al 74.
Acompanyat per Brauliet i Javi ens anem a la població de Bussot i aparquem el cotxe en el parking que hi ha  prop de les coves del canelobre.
Agafem la pista que du cap a la paret de los alcoyanos , es a dir la pista de l'esquerra :P. Per allí hi ha tota mena de montanyers , ciclistes , escaladors , corredors de montanya... hi ha molt bon ambient.
Bé ,  quan apleguem a la altura de una casa ( 30 min ) ja es veu la pared de los alcoyanos , alli pujem per una senda a ma dresta fins la pared i es troba facilment la via ja que esta marcada en la pared.
La via son 7 o 8 llargs , els primers son totos entre 4 i 4+ , i els dos ultims ja son algo mes durs de 5º , el ultim va per una arista i es prou"emocionant" :) , una vegada s'aplega dalt es cresteja un poc fins una zona de rapel que et fa que agafes un poc d'aire... el "ambientillo es de a xavo" jeje , i despres 3 rapels ja per tornar a la pista. un total de 30 min de aproximacio , 5 hores escalant , 1h 30min rapelant , i 30 min mes de tornar al cotxe.
Ací vos deixe unes fotos... no vaig poder fer moltes fotos perque em vaig quedar sense bateria a la càmera i les vaig fer amb el mòbil  incòmodament.

La via nº2 es la gene



Vistes matineres


La escalada :


reunió 2

                   
Tercer llarg , va Brauliet.


Ja es divisa la pared de dalt on després anirem cap a  l'esquerra 


pujant el 5é llarg per una ximeneia 



               
6é llarg , aci hi ha un diedre amb un passet finet finet :)
Javi en plena feina...






Brauliet


Foto del dia! , Brauliet superant el diedre


7é llarg per una arista sempre anat a buscar la dreta de l'arista o la mateixa arista , per on més evident sempre .


aiiiiiiii , a vore que em trobe per ací... 

     
Arribem a la última reunió



Crestejant


Llàstima el dit... jeje , aquesta foto em impresionant , i estar allí encara mes... , ahi es el rapel per baixar , son 3 rapels , crec que estan ( no ho se exactament ) entre 20m , 50m i 50 m.


Ací vos pose dos fotos del rapel que he tret del foro del Grupo de montanya del politécnico de Valencia.



Ací el enllaç a  aquest reportatge al foro del GMP que aporta més dades i   més fotos : enllaç via gene GMP

Remarcar que aquesta via es de tipo clàssica , amb alguns claus i algun parabolt , també alguna reunió montada , pero poc equipada.
Cal portar joc de friends , fisureros , cordinos i tot el equipo per la escalada clàssica

Agraiments especials als meus companys de cordada , a Brauliet que ens ha fet de guia de la via i que sempre ens ilustra ams els seus coneiximents de la escalada clàssica , i a Javi , "el rei del diedro" traenset-se amb molta soltura el pas dificil del dia.

I com no , em fet cim  al bar  del poliesportiu de bussot  , mig deshidratats , per fer-nos la cervessa de rigor i disfrutar de la gran expèriencia que em viscut avuí.

Ahir va ser un grandissim dia , i com sempre amb una excepcional companyia.

Salut i fins l'altra amics!

Com aplegar a Bussot :
Des de València
Des d'Alacant

2 comentaris:

Brauliet ha dit...

Ole, vaja repor ben documentat!
I molt xules les fotos, tindrem que tornar a pujar altra volta i fer la foto del rapel sense el dit jejeje
salut!

Talo ha dit...

He fet el que he pogut ja que no tenia massa fotosd , perp ha quedat be :) , les errates ja estan arreglades . Gràcies . llàstima lo del dit... eixa foto es una passada ... pero es mes passada estar ahi!
La veritat es que es una de les aventuretes mes chules que he fet , ho vaig passar molt be i va ser una experiencia molt bonica i emocionant.
A reveure! :)